[lvca_button color=”blue” type=”large” align=”center” target=”true” text=”KUPI” href=”https://mekline.ba/backtoschool-shop/”]

Mac u obrazovanju

Mac je kao stvoren za učionicu. Daje profesorima i studentima nove načine da budu kreativni i više produktivni i da prave odlične materijale za učenje. Dolazi sa moćnim softwareom koji mogu da podrže izdradu svakodnevnih zadataka, ali i onih težih i ambicioznijih. Zato je Mac najbolji računar za školu zadnjih preko 30 godina.

Aplikacije

Svaki Mac dolazi sa puno moćnih i besplatnih kreativnih i produktivnih aplikacija. Na App Store postoji još hiljade aplikacija od software developera koje pomažu studentima i profesorima da izučavaju gotovo svaki predmet.

Coding

Kodiranje otključava kreativnost, razvija vještine rješavanja problema i priprema studente za buduće karijere. Swift je moćan programski jezik kreiran od strane Apple developera koji su omogućili jednostavno i intuitivno pisanje koda tako da je Swift savršen jezik za ulazak u svijet programiranja. Xcode 7 ima sve što studenti i profesori trebaju da bi počeli pravljenje sopstvenih nevjerovatnih aplikacija za iPhone, iPad, Mac, Apple Watch i Apple TV.

iBooks Author

Pokažite im šta sve znate. 

iBooks Author je besplatna aplikacija koja ti pomaže da napišeš Multi-Touch knjige za iPad i Mac tako da možeš predavati predmet na svoj način. Kreiraj materijale prilagođene tvom predavanju i znanju studenata. Napravi različite knjige za različite studente. Drži predavanje iz svoje perspektive ili popuni nedostatke u postojećoj literaturi. 

MacOS

MacOS Sierra je najnapredniji dekstop operativni sistem za Mac. Dizajniran je posebno za hardware tako da sve radi savršeno zajedno. Svaki Mac dođe sa Keynote, Pages i Numbers, koji su kompatibilni sa Microsoft Office formatima.

Creative aplikacije od Applea

iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote, iBooks Author – za filmove, muziku, dokumente, tabele, prezentacija i Multi-Touch knjige su potpuno besplatni sa svakim novim Macom.

Ukoliko ste student ili profesor, u periodu 27.8.-1.11. možete dobiti poseban popust namijenjen samo za studente i profesore. Pogodnosti možete pogledati klikom na tipku ispod.

[lvca_button color=”blue” type=”large” align=”center” target=”true” text=”BacktoSchool” href=”https://mekline.ba/backtoschool-shop/”]