Opet lakši. Opet bolji.
Najomiljeniji Mac navest će te da se ponovno zaljubiš u njega. Dostupan u srebrnoj, svemirski sivoj i zlatnoj boji, novi, tanji i lakši MacBook Air ima blistavi Retina zaslon s tehnologijom True Tone, Touch ID, tipkovnicu najnovije generacije i Force Touch trackpad. Njegovo legendarno “klinasto” kućište napravljeno je od 100% recikliranog aluminija, što ga čini najzelenijim Macom dosad.1 A zahvaljujući cjelodnevnom trajanju baterije, MacBook Air tvoj je savršeni višenamjenski prijenosnik.
Retina zaslon
Gala premiera četiri
milijuna piksela.
S rezolucijom od 2560 x 1600 i više od 4 milijuna piksela, ono što vidiš na ekranu doslovno je zapanjujuće. Slike su još detaljnije i realističnije. Tekst je oštar i jasan. True Tone tehnologija automatski prilagođava bijelu točku zaslona tako da odgovara temperaturi boje okruženja pa web-stranice i mailovi izgledaju kao da su otisnuti na papiru. A uz 48% više boja nego kod prethodne generacije, sve što vidiš bogatije je i živopisnije. Staklo zaslona prostire se do samog ruba kućišta, što rubove čini 50% tanjima nego prije. Tako da se možeš usredotočiti samo na ono što ti je na zaslonu. A u tome ćeš doista uživati.
13,3”
Retina zaslon
visoke rezolucije
Tehnologija
True Tone
48 %
više boja od
prethodne generacije
Kristalno
bistar tekst
Touch ID
Otisak tvog prsta tvoja je lozinka.
Napredna sigurnost i praktičnost Touch ID-a sada su ugrađene i u MacBook Air. Samo stavi prst na Touch ID senzor i — u trenu — tvoj Mac se otključava. Pomoću otiska prsta također možeš trenutačno pristupati zaključanim dokumentima, bilješkama i postavkama sustava, bez unošenja još jedne lozinke. Online kupnja još je jednostavnija – pri naplati odaberi Apple Pay i sve je riješeno jednim dodirom. Ne moraš unositi podatke za dostavu ili naplatu, a podaci o tvojoj kartici nikad se ne dijele s drugima. Uz Touch ID tvoji privatni podaci ostaju privatni.
Brzo otključaj svoj Mac
bez upisivanja lozinke
U trenu pristupaj dokumentima zaštićenim lozinkom
Apple T2 Security Chip
MacBook Air ima Apple T2 Security Chip, drugu generaciju silikonskog čipa za Mac računala, kojeg je Apple posebno dizajnirao u svrhu dodatne sigurnosti. Kad upotrijebiš Touch ID da otključaš svoj Mac ili provjeriš autentičnost dokumenta, tvoji podaci ostaju sigurni. A uz paralelno kriptiranje podataka, svi tvoji podaci pohranjeni na SSD, automatski se i u cijelosti kriptiraju.
Tipkovnica
Za savršeno ugodno tipkanje.
Tipkovnica MacBooka Air najnovije generacije sadrži Appleov leptirni mehanizam koji omogućuje četiri puta veću stabilnost tipaka od tradicionalnog mehanizma škara, veću responzivnost i ugodnije tipkanje. Tipke imaju pojedinačno pozadinsko LED osvjetljenje sa senzorom okolnog svjetla, što ti pomaže pri tipkanju u slabo osvijetljenom okruženju.
Preciznija, stabilnije tipke
Force Touch trackpad
Force Touch trackpad omogućuje ti različite načine interakcije s Macom na temelju suptilnih razlika u pritisku. Gdje god da klikneš na trackpadu, imat ćeš preciznu kontrolu i ujednačen odgovor te dovoljno prostora za Multi-Touch geste poput spajanja prstiju i zumiranja. Tvoji će se prsti osjećati kao kod kuće.
Više prostora za
Multi-Touch geste
Performanse
Cjelodnevni višenamenski prijenosnik.
Premda teži samo 1,25 kg, novi MacBook Air nije slabić. Procesor Intel Core i5 osme generacije spreman je za sve tvoje dnevne aktivnosti, od čitanja mailova i pregledavanja weba pa do izrade Keynote prezentacija ili montiranja videozapisa u aplikaciji iMovie. Do 16 GB memorije dovoljno je za neometan rad čak i kad je otvoreno više aplikacija, dok ti do 1 TB SSD memorije omogućuje pokretanje aplikacija u trenu i pruža obilje prostora za sve tvoje dokumente, fotografije i videozapise.

Do
16 GB
memorije
Do
1 TB
SSD memorije
Lagan
1,25 kg
 
Procesor Intel Core i5 8. generacije
802.11ac Wi-Fi i Bluetooth 4.2
Tanak
15,6 mm
 
Vijek trajanja baterije
S baterijom koja traje do 12 sati, tvoj MacBook Air pun je energije za cijeli dan. Provjeravaj mailove, pregledavaj web, kupuj online, piši dokumente, gledaj videozapise, upravljaj proračunskim tablicama — i sve to bez priključivanja na struju. Letiš preko Atlantika? Pripremi filmove, jer MacBook Air spreman je za reprodukciju i do 13 sati — non-stop.2.
Thunderbolt 3
Jedan za sve. Puta dva.
Thunderbolt 3 kombinacija je ultravisoke propusnosti i ultrasvestranosti industrijskog standarda USB‑C u jednom nabrijanom univerzalnom priključku — a MacBook Air ima ih dva. Thunderbolt 3 integrira prijenos podataka, punjenje i video izlaz u jedan priključak, što pruža propusnost do 40 Gb/s, dvostruko veću od Thunderbolta 2. Postojeće uređaje možeš spojiti pomoću kabela ili adaptera. Osim toga, Thunderbolt 3 jednak je sa svih strana, pa će se savršeno prikopčati kako god ga okreneš.
Thunderbolt 3 (USB‑C)
Punjenje
Zasloni
Pohrana
Uređaji
Zvučnici i kamera
Jasno i glasno.
Uz najnovije tehnike obrade i ugađanja zvuka, MacBook Air zvuči bolje no ikad prije. Stereo zvučnici proizvode dvostruko jači bas i 25% su glasniji od prethodne generacije. A širi stereo stvara očaravajući audio doživljaj pri slušanju glazbe ili gledanju filma. FaceTime kamera omogućuje prijateljima i članovima obitelji da te vide u visokoj rezoluciji. Kombinacija tri mikrofona preciznije bilježi tvoj glas prilikom FaceTime poziva ili diktata.
2x jači bas za puniji zvuk većeg raspona
25 %
glasniji od prethodne generacije
Kombinacija od tri mikrofona preciznije bijeleži tvoj glas
FaceTime HD kamera za pojedinačne ili grupne pozive
Materijali
Prvi Mac sa 100% recikliranim aluminijem.
Apple predstavlja novu aluminijsku leguru koja pruža jednaku čvrstoću, izdržljivost i besprijekornu završnu obradu — bez potrebe vađenja novog aluminija iz zemlje. Proizvodi se od prikupljenih krhotina otpadnog aluminija koje se raščlanjuju do razine atoma. Rezultat je kućište koje je nevjerojatno atraktivno i snažno baš poput svih ostalih Appleovih kućišta. I najzeleniji Mac ikad proizveden.1
47 %
niža emisija ugljika u usporedbi s prethodnom generacijom3
Aluminij serije 6000 za snagu i izdržljivost
macOS
Jednostavno moćan.
macOS je operativni sustav koji pokreće sve što radite na Mac računalu. To vam omogućuje da radite stvari koje jednostavno ne možete učiniti s drugim računalima. To je zato što je posebno dizajniran za hardver na kojem djeluje - i obrnuto. MacOS donosi nove značajke koje nadahnjuju najmoćnije korisnike, ali su namijenjene svima.
Mac + iPhone
Vaš Mac radi s vašim iPhoneom na načine na koje nijedno drugo računalo ne može.
Messages
Slanje i primanje tekstualnih poruka na Mac računalu. Sve poruke koje stignu na vaš iPhone prikazuju se i na vašem Mac-u, tako da su svi vaši razgovori uvijek ažurirani.
Handoff
Na Macu pokrenite dokument, e-poštu, tekst, bilješku i drugo i završite na svom iPhoneu ili obrnuto.
Snažne unaprijed instalirane aplikacije.
Svaki Mac dolazi s paketom moćnih aplikacija za kreativnost i produktivnost.
Safari
Mail
Notes
Reminders
Pages
Calendar
Messages
Photos
GarageBand
iMovie
Numbers
FaceTime
1. Tvrdnja o recikliranim materijalu odnosi se na kućište, a temelji se na nadzoru koji je proveo UL LLC.
2. Testiranje je proveo Apple u listopadu 2018. na pretprodukcijskim MacBook Air sustavima s 2-jezgrenim procesorom Intel Core i5 radnog takta 1,6 GHz, 8 GB RAM-a i SSD-om od 256 GB. Testom bežičnog povezivanja na internet mjeri se vijek trajanja baterije pri bežičnom pretraživanju 25 popularnih internetskih stranica uz svjetlinu zaslona postavljenu na 12 klikova od nule ili 75%. Testiranjem reprodukcije iTunes filma mjeri se vijek trajanja baterije pri reprodukciji HD sadržaja od 1080p uz svjetlinu zaslona postavljenu na 12 klikova od nule ili 75 %. Testom u stanju mirovanja mjeri se vijek trajanja baterije tako da se sustav, spojen na bežičnu mrežu i prijavljen na iCloud račun te sa svim postavkama sustava na predefiniranim vrijednostima, pusti u stanje mirovanja s otvorenim aplikacijama Safari i Mail. Vijek trajanja baterije razlikuje se s obzirom na način upotrebe i konfiguraciju. Dodatne informacije potraži na adresi www.apple.com/batteries.
3. Ukupna emisija stakleničkog plina od 176 kg CO₂e na temelju Procjene životnog ciklusa.