POVRAT SREDSTAVA I RASKID UGOVORA

U skladu sa Mekline procedurom prodaje ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 7 dana od datuma isporuke proizvoda.

Kako biste ostvarili pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu Macline d.o.o., Obala Maka Dizdara 3, 71 000 Sarajevo ili elektroničkom poštom na adresu prodaja@mekline.ba , u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom ili telefaksom.

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva i ti slučajevi uključeni su u tablice u prilogu. Macline utvrđuje uvjete povrata; postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

Preporučujemo vam da tokom i nakon kupovine putem Mekline web trgovine obratite pažnju na sljedeće:

  • dobro pogledate karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na Mekline.ba prilikom izbora proizvoda
  • ne preuzimate proizvod ako je ambalaža oštećena te dostavljaču skrenete pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati nama, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom
  • pregledate proizvod te nas, ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili skladištenja), što prije o istom obavijestite i vratite proizvod bez da ste ga koristili
  • ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte ga (npr. aktivirajte uređaj na struju ili bateriju) i ako niste zadovoljni možete ga vratiti, ali nemojte isti koristiti
 

Postotak umanjenja iznosa povrata obzirom na stanje vraćenog proizvoda možete pogledati ovdje.


 

Povrat robe ste dužni vratiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 7 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Macline u suradnji sa servisom određuje u koju kategoriju spada vraćeni proizvod nakon primitka proizvoda.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata primit ćete u roku od 5 dana putem e-maila. Povrat novčanih sredstava bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača dužni ste sami snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristite svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.

U slučaju da naručite robu i odbijete ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Macline ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda.

Macline odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama u skladu s propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Federacije BiH.