Mekline

Zašto Mac

Toliko je razloga da pređete na Mac.

Intuitivan. Neverovatno moćan. Dizajniran za vaš posao, zabavu ili kreiranje na način koji do sada niste mogli da zamislite. Dolazi sa mnoštvom već instaliranih aplikacija i spreman je za korišćenje čim ga izvadite iz kutije.

Svaki početak je lak.

Mac računari ne moraju da budu teški za podešavanje. Samo se prijavite na svoj iCloud nalog i vaš Mac će preuzeti informacije sa vašeg iPhone-a ili iPad-a. Aplikacija Migration Assistant za prenos podataka vam pomaže da brzo prenesete podešavanja, korisničke naloge i druge sadržaje. A ako imate bilo kakvih pitanja ili vam je potreban savet, svratite u našu prodavnicu gde će vas naše obučeno osoblje posavetovati i odgovoriti na sva vaša pitanja.

Migration Assistant

Reč je o pravom čarobnjaku za prenos podataka. Prenesite podešavanja, korisničke naloge i druge podatke sa vašeg starog Mac ili PC računara za tili čas.

iCloud

Uz iCloud, podešavanje i pokretanje novog Mac računara je lako. Odmah nakon prijave ćete imati pristup svojim fotografijama, video zapisima, dokumentima, beleškama, kontaktima i drugim fajlovima.

iCloud Keychain

Više neće biti problema sa zaboravljenom lozinkom. Uz iCloud Keychain i AutoFill, možete brzo da se prijavite na svoje naloge bez potrebe da pamtite ili tražite svoju lozinku.

14-inčni i 16-inčni MacBook Pro

CPU sa 10 jezgara

Vrtoglavo brzi M1 Pro i M1 Max čipovi – prvi Apple-ovi čipovi dizajnirani za profesionalce – pružaju revolucionarne performanse i zadivljujuće trajanje baterije. Dodajte tome fantastičan Liquid Retina XDR ekran, najbolju kameru i sve portove koji su vam potrebni na vašem Mac računaru.

Životna sredina

Nastojimo da smanjimo uticaj naših proizvoda na životnu sredinu korišćenjem recikliranih i obnovljivih materijala u svim proizvodima i ambalaži.

Indikator snimanja

U Kontrolnom centru možete saznati koje aplikacije pristupaju mikrofonu. Kada god neka aplikacija koristi mikrofon, videćete novi indikator na ekranu.

Migration Assistant

Reč je o pravom čarobnjaku za prenos podataka. Prenesite podešavanja, korisničke naloge i druge podatke sa vašeg starog Mac ili PC računara za tili čas.

Ekosistem

Počnite ovde. Završite tamo. Sve što vam treba je svuda.

Kada se prijavite na svoj Apple ID na svim svojim Apple uređajima, možete koristiti funkciju kontinuiteta za neprimetno prebacivanje između uređaja. Na primer, možete automatski da isključite svoj Mac pomoću Apple Watch-a ili proširite radnu površinu svog Mac-a, pomoću iPad-a.

iSTYLE podrška

Kada vam zatreba pomoć za vaš Mac računar, ne brinite. iSTYLE podrška je uvek tu za vas.

iSTYLE vam čuva leđa. Neprekidno.

macOS Monterey

macOS. Sistem na koji se možete osloniti.

Ostanite povezani, delite i kreirajte kao nikada ranije. Dobrodošli u sjajne nove funkcije FaceTime-a. Istražite novodizajniran Safari. Otkrijte nove, efikasne načine rada sa univerzalnom kontrolom i skraćenicama. Koncentrišite se sa režimom fokusa. I još mnogo toga.

Ono što je tajno, je taj••.

Apple i macOS Monterey čipsetovi čine Mac najbezbednijim personalnim računarom ikada. Mac računari već imaju ugrađenu zaštitu od zlonamernih softvera i virusa. Omogućava vam da odlučite šta tačno želite da delite – i kako želite da to podelite. FileVault čak šifruje sistem kako bi bezbednost bila još temeljnija. Dakle, šta god da radite na vašem Mac računaru, vaše privatne informacije ostaju privatne.

Informacije o privatnosti u App Store-u

App Store je najbolji izvor sigurnih i pouzdanih aplikacija. Jasne oznake privatnosti će vam pomoći da odaberete aplikacije na osnovu načina na koji rukuju vašim podacima.

Touch ID

Uključite računar, unesite lozinke, plaćajte putem Apple Pay-a i preuzimajte aplikacije jednostavnim dodirom prsta.

Zaštita lozinkom

Safari bezbedno nadgleda vaše sačuvane lozinke i stalno pazi na sve koje ste ponovo upotrebili — kao i na lozinke koje su možda procurele u slučaju povrede podataka.

Apple Pay

Svaka kupovina obavljena putem Apple Pay-a koristi jedinstveni kod transakcija i broj specifičan za vaš uređaj. Podaci o plaćanju se ne čuvaju nigde i nikome se ne šalju.

Sigurna komunikacija

iMessage poruke i FaceTime pozivi su šifrovani između krajnjih tačaka na svim uređajima, tako da niko drugi ne može da im pristupi.

Inteligentna prevencija nadgledanja

Safari automatski štiti vašu privatnost kada pretražujete. Ima inteligentnu prevenciju praćenja, koja sprečava oglašavače da vas prate između različitih sajtova.

Maleni čip.
Veliki skok.

Prvi čip dizajniran upravo za Mac. Apple M1 je sistem na čipu (SoC) sa neverovatnih 16 milijardi tranzistora. Na tom sićušnom čipu integrisani su procesor, grafički procesor, Neural Engine, interfejs i brojne druge komponente. To nije tek korak napred u razvoju Mac-a. To je sasvim nova dimenzija.

Strašno brz.

Procesor do 10 jezgara
Grafički procesor do 16 jezgara
Do 32 GB RAM-a
Brzina prenosa podataka do 200 GB/s

Još brži.

10-jezgarni procesor
Grafički procesor do 32 jezgra
Do 64 GB RAM-a
Brzina prenosa podataka do 400 GB/s

Rad sistema macOS Monterey na čipu M1

macOS Monterey čipu M1 daje puni potencijal i pruža sasvim nove mogućnosti za rad i zabavu na Mac računaru. Ostani povezan, stvaraj i podeli putem FaceTime-a i aplikacije Messages. Otkrij surfovanje u optimizovanom Safariju, najbržem pretraživaču na svetu. A uz funkciju Universal Control podeli posao između Mac-a i drugih Apple-ovih uređaja. Osim toga, macOS Monterey odlikuju najsavremenije opcije privatnosti i vrhunska sigurnost.

Strašno brz.

Mac i svi Apple proizvodi dizajnirani su da zaštite tvoju privatnost i daju ti kontrolu nad ličnim podacima.

Sve deljene fotografije,  video i audio zapisi su zaštićeni i sigurni.

Sigurna komunikacija

Poruke u Messages i pozivi u FaceTime-u kodirani su između krajnjih tačaka na svim uređajima, stoga im niko drugi ne može pristupiti.

Sigurna komunikacija

Poruke u Messages i pozivi u FaceTime-u kodirani su između krajnjih tačaka na svim uređajima, stoga im niko drugi ne može pristupiti.

Trajanje baterije

Prenosni računari sa Apple čipovima i macOS Monterey sistemom štede bateriju, a s jednim punjenjem mogu raditi do 21 sat.

Baterija
traje do
21 sat.

Touch ID

Otključaj računar, unesi lozinke, plati putem Apple Pay-a i preuzmi aplikacije jednostavnim dodirom prsta.

Zaštita lozinki

U Kontrolnom centru možeš saznati koje aplikacije pristupaju mikrofonu. Kad god aplikacija pristupi mikrofonu, na ekranu će se pojaviti novo obaveštenje.

Sada znate gdje

Mac vam pomaže da brzo nađete ono što vam je potrebno, ispratite sve i bavite se bilo čim. Njegov jednostavan, jasan dizajn prosto ima smisla – posebno ako već imate iPhone. Nije problem držati mnogo otvorenih prozora ili održavati svoje datoteke organizovanim. I pošto su sve kontrole koje su vam potrebne lako dostupne, baš tamo gde ih očekujete, rad na Mac-u je prelep.

Spotlight

Spotlight aplikacija na vašem Mac računaru će munjevitom brzinom pronaći aplikacije, dokumente i datoteke.

Mission Control

Mission Control aplikacija prikazuje sve otvorene prozore jedan pored drugog. Lako možete pronaći ono što vam je potrebno.

Control Center

Do svih važnih elemenata trake menija i najčešće korišćenih funkcija možete doći odmah – i to sa jednog mesta.

Notification Center

Sva obaveštenja i vidžeti se prikazuju u jednoj koloni, tako da uvek imate na umu važne informacije.

Odličan sa svim vašim Apple
uređajima

Mac je savršen partner za druge Apple uređaje. Pročitajte poruku na svom Apple Watch-u i odgovorite sa svog Mac-a. Započnite prezentaciju na svom Mac-u i vežbajte je na svom iPhone-u na putu do sledećeg sastanka. Otključajte svoj Mac pomoću Apple Watch-a. Ili podelite čitave foto albume sa prijateljima u istoj prostoriji.

Universal Control

Mac je savršen pratilac drugim Apple uređajima. Na primer, možete pročitati poruku na Apple Watch-u i odgovoriti na nju na Mac računaru. Pripremite prezentaciju na Mac-u, a zatim je pokažite na iPhone-u. Otključajte svoj Mac pomoću Watch-a. Ili podelite čitave foto albume sa prijateljima u prostoriji.

Handoff

Handoff opcija vam omogućava da radite na nečemu na Mac-u, a potom glatko nastavite na drugom uređuju.

Poruke i telefonski pozivi

Mac radi isto kao i iPhone. Možete da odgovarate na poruke ili upućujete pozive na njegovom velikom ekranu – ne morate čak ni da podignete slušalicu.

AirDrop

Sidecar

Mac je savršen pratilac drugim Apple uređajima. Na primer, možete pročitati poruku na Apple Watch-u i odgovoriti na nju na Mac računaru. Pripremite prezentaciju na Mac-u, a zatim je pokažite na iPhone-u. Otključajte svoj Mac pomoću Watch-a. Ili podelite čitave foto albume sa prijateljima u prostoriji.

Universal Clipboard

Kopirajte tekst, slike, fotografije i video zapise na jedan Apple uređaj — zatim nalepite na drugi.

On to svakako može.
Možda čak i bolje

macOS sistem je intuitivan i lak za korišćenje. Zahvaljajući tome,Mac je spreman

za upotrebu, odmah nakon raspakivanja. Ne morate da brinete o prelasku sa

Windows-a, sve je kompatibilno i sistem je spreman za sve vaše zadatke i

neophodne aplikacije od samog početka.

 

Universal Control

Word, Excel, PowerPoint i druge

aplikacije iz MS Office paketa,

takođe savršeno rade na Mac računaru.

Datoteke na Mac-u

DOC, XLSX, CSV, PDF, JPG, PNG i još

mnogo toga. Mac može lako da

otvori svaku vašu datoteku.

 

 

Mac u oblaku

Dropbox, OneDrive, Google Drive i

druge aplikacije u oblaku. Ne morate

da brinete o oblaku sa svojim Mac

računarom. On sve to može podržati.

Kompatibilnost

Mac je kompatibilan sa većinom

monitora, štampača, miševa,

eksternih disk jedinica i drugih

perifernih uređaja. Povežite ih brzo i

lako.

 

Vaš novi Mac je
pristupačan.

Apple proizvodi su napravljeni da traju, tako da su odlična investicija. Kod nas svoj novi Mac možete kupiti i odloženo, plaćanjem na rate i to bez kamate. Naši prodavci će vam objasniti kako.

Dostupan studentima

Da li ste profesor ili student? Proverite posebne pogodnosti.

Staro za novo

Zamenite stare uređaje bilo kog proizvođača, i ostvarite popust za nove.

Povoljno kreditiranje

Možete platiti na rate. I to bez kamate.

Imamo veliki izbor
dodatne opreme.

Za sve što vam treba.

Sa širokim izborom Apple dodataka i još većim izborom dodatne opreme nezavisnih proizvođača, imaćete sve što vam je potrebno da biste na najbolji način iskoristili svoj Mac.

Istražite svu dodatnu opremu za Mac.

Proizvodi za zaštitu i nošenje.

Povećajte produktivnost kod kuće ili u kancelariji.

Još razloga da se zaljubite u Mac

more-icon-1

Apple i obrazovanje

Učenici i nastavnici će uštedeti kupovinom Apple proizvoda sa edu popustom.

more-icon-2

Mac u biznisu

Naš B2B sektor je spreman da pomogne oko kupovine i implementacije Mac računara.

more-icon-3

Pristupačnost

Mac se prilagođava načinu na koji radite - a ne obrnuto. Čita vam dugačak dokument naglas, omogućava vam da tražite datoteku koristeći samo vaš glas i još mnogo toga.

more-icon-44

Životna sredina

Apple nastoji da manji uticaj svojih proizvoda na životnu sredinu korišćenjem recikliranih i obnovljivih materijala u svim proizvodima i ambalažama.

more-icon-5

Roditeljski nadzor

Ova opcija će vam pomoći da saznate kako vaša deca provode vreme na svojim uređajima i omogućiće vam da postavite ograničenja za ono što mogu da rade - i koliko dugo.

more-icon-66

Family sharing

Apple nastoji da manji uticaj svojih proizvoda na životnu sredinu korišćenjem recikliranih i obnovljivih materijala u svim proizvodima i ambalažama.

Koji Mac vam odgovara?

MacBook Air

Snaga je u vazduhu.

MacBook Pro 13"

Profi od glave do pete.

MacBook Pro 14"/16"

Turbo performanse za profesionalce.

Placeholder Image